Monday, November 4, 2013

If you need happy, eat eat 05/11/2013

စိတ္ေပ်ာ္ခ်င္သလား ဒါေတြစားပါ


စိတ္ေပ်ာ္ခ်င္သလား ဒါေတြစားပါ

2013-11-04

လူသားေတြအတြက္ စိတ္ေပ်ာ္ရႊင္မွဳဆုိတာ အသက္ရွည္ေဆးတစ္မ်ဳိးပဲျဖစ္ပါတယ္။
ဒါေၾကာင့္ ေပ်ာ္ရႊင္မွဳဟာ ကုိယ့္ဆီကုိ ဘယ္ကလာမလဲဆုိျပီး လူသားတုိင္းက ေမွ်ာ္လင့္ၾကပါတယ္။
ေပ်ာ္ရႊင္မွဳကုိ ရရွိေစမယ့္ နည္းလမ္းအသြယ္သြယ္ေတြလည္း ထြက္ေပၚလာပါတယ္။
သိပၸံပညာရွင္ေတြကေတာ့ ေပ်ာ္ရႊင္မွဳဆုိတာ လူေတြေန႔စဥ္စားသုံးေနတဲ့ အစားအစာေတြထဲမွာလည္း ရွိတယ္လုိ႔
ဆုိပါတယ္။
သင့္ရဲ႕စိတ္ကုိ ေပ်ာ္ရႊင္ေစခ်င္တယ္ဆုိရင္ေတာ့ ဒီလုိအစားအစာမ်ဳိးေတြကုိ ေရြးခ်ယ္စားသုံးသင့္တယ္လုိ႔ ဆုိပါ
တယ္။
ဟုတ္ကဲ့၊ စိတ္ေပ်ာ္ခ်င္တယ္ဆုိရင္ေတာ့ ဒါေတြစားၾကလုိ႔ ညႊန္းဆုိခ်င္ပါတယ္။

ေရနက္ပင္လယ္ငါး
အေမရိကန္ ဟာဖုိတကၠသုိလ္မွ အာဟာရပညာရွင္ရဲ့ သုေတသနအစီရင္ခံစာအရ ငါးဆီထဲမွာပါတဲ့ အဆီဓါတ္
အက္စစ္ဟာ စိတ္ဖိစီးမွဳကုိ ကုသေပးတဲ့ေဆးလုိ အာနိသင္ရွိျပီး လူခႏၶာကုိယ္ထဲက စိတ္ေပ်ာ္ရႊင္လာေစႏုိင္တဲ့
ေသြးၾကည္ရည္ဓါတ္ကုိ တုိးပြားလာေစႏုိင္တယ္လုိ႔ ဆုိပါတယ္။

ငွက္ေပ်ာသီး
ငွက္ေပ်ာသီးဟာ အရသာေကာင္းတဲ့အျပင္ သူ႔ရဲ႕အထဲမွာ AL-kaloid ဓါတ္တစ္မ်ဳိးလည္း ပါပါတယ္။
AL-kaloid ဓါတ္ဟာ စိတ္အားျပည့္ျဖဳိး ယံုၾကည္စိတ္ တုိးေစႏုိင္တဲ့ ဓါတ္တစ္မ်ဳိးျဖစ္ပါတယ္။

တ႐ုတ္ဟင္းႏုႏြယ္
အစားအစာထဲမွာ ဖုိးလစ္အက္စစ္ဓါတ္ ဖူူဖူလုံလုံမရွိရင္ အိပ္မေပ်ာ္၊ အတိတ္ေမ့နဲ႔ စိတ္ဖိစီးျခင္း စတဲ့ေ၀ဒနာေတြခံ
စားရတတ္ပါတယ္။
ကၽြမ္းက်င္သူေတြရဲ့အဆုိအရ အစိမ္းေရာင္ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ႔ သစ္သီးအားလုံးလုိလုိထဲမွာ ဖုိးလစ္အက္စစ္ဓါတ္
ပါရွိတယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။
အဲဒါအသီးအရြက္ေတြထဲမွာမွ တရုတ္ဟင္းႏုႏြယ္ထဲမွာပါရွိတဲ့ ဖုိးလစ္အက္စစ္ဓါတ္ကေတာ့ ပမာဏအမ်ားဆုံး ျဖစ္
ပါတယ္။

ေရႊဖရုံသီး
ေရႊဖရုံသီးမွာ ဗီတာမင္ ဘီ-၆နဲ႔ သံဓါတ္ေတြ ပါ၀င္ပါတယ္။
အဲဒီ အာဟာရဓါတ္ႏွစ္မ်ဳိးဟာ ခႏၵာကုိယ္ထဲမွာသုိေလွာင္ထားတဲ့ အခ်ဳိဓါတ္ေတြကုိ ဂလူးကုိ႔စ္အျဖစ္ ေျပာင္းလာေစ
ႏိုင္ပါတယ္။
ဂလူးကုိ႔စ္ဟာ ဦးေႏွာက္အတြက္လုိအပ္တဲ့ တစ္ခုတည္းေသာ ေလာင္စာပဲျဖစ္ပါတယ္။
ဒါေၾကာင့္မုိ႔ ေရႊဖရုံသီးကုိ ေပ်ာ္ရႊင္သီးလုိ႔လည္း လူေတြက ေခၚၾကပါတယ္။

ၾကက္သြန္ျဖဴ
ၾကက္သြန္ျဖူဟာ အနံ႔မေကာင္းေပမဲ့ လူရဲ့စိတ္ေနစိတ္ထားကုိေတာ့ ေကာင္းလာေစႏုိင္ပါတယ္။
ဂ်ာမဏီသိပၸံပညာရွင္ေတြရဲ့ သုေတသနရလဒ္အရ ၾကက္သြန္ျဖဴစားၿပီးေနာက္ စိတ္ဖိစီးမႈေလ်ာ့နည္းလာေစၿပီး
စိတ္တုိ၊ စိတ္ေကာက္တာလည္း ေလ်ာ့က်လာတယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။

Copy from http://myanmar.cri.cn/666/2013/11/04/1s27987.htm

0 comments:

Post a Comment